34-годишен полицай е с опасност за живота, пребит от пиянска компания

Снимка: Infomreja.bg

Случаят е от пазарджишкото село Пищигово

Сигнал за случая постъпил в събота около 22.00 ч.  на спешния телефон 112. По първоначални данни, получени от подалите сигнала граждани, в центъра на пазарджишкото село Пищигово бил намерен мъж в безпомощно състояние. Той е транспортиран с линейка в МБАЛ-Пазарджик, където по-късно било установено, че е служител на ОДМВР-Пловдив. Той е оставен за лечение в ОАРИЛ с тежка черепно-мозъчна травма и опасност за живота.

На мястото незабавно били изпратени екипи на полицейското управление в Пазарджик. Оказало се, че в събота вечерта възникнал скандал между 34-годишния полицай, който не бил на работа, и шумна компания, празнуваща в заведение. Тогава почерпените мъже нанесли жесток побой на служителя, като като го удряли с ръце и крака в главата. След побоя го оставили в безпомощно състояние на улицата.

За разследване на случилото се на територията на селото са изпратени екипи на РУ-Пазарджик, ОДМВР-Пазарджик и сектор „Специализирани полицейски сили“ при ОДМВР-Пловдив. В резултат на проведените съвместни действия са задържани двама братя на 39 и 33 години, и двамата от село Пищигово. За случилото се е уведомен дежурен прокурор от Районната прокуратура в Пазарджик.

По време на полицейската операция на територията на селото е задържан и 55-годишен мъж. Униформените установили, че в лекия му автомобил „Хонда“ има монтирана система за светлинна и звукова полицейска сигнализация.

Работата по документиране на случая продължава под надзора на прокурор, води се досъдебно производство.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK