Гърците недоволни от търговската политика „запазваме цената, но за по-малък грамаж“

Снимка: Infomreja.bg

Опозицията прогнозира социални бунтове

Гърците се оплакват от опитите на търговските вериги да запазят клиентите като им предлагат на същата цена по-малко количество от стока. Опозицията прогнозира социални бунтове.

Много от стоките в магазините за хранителни продукти се продават в намален грамаж на същата или дори по-висока цена, оплакват се потребителите. От Агенцията по защита на потребителите съобщават, че тази пазарна политика се прилага от все повече търговци и производители. Това принуждава гърците да пазаруват по-евтина стока, независимо от качеството, коментират експерти.

В същото време въпреки силния туристически сезон, супермаркетите отчитат по-малък оборот с 30% в сравнение с миналата година.

Заведенията също в повечето случаи се опитват да запазят познатите за клиента цени, но намаляват грамажа на порциите.

Увеличени рязко са покупките по интернет, където обаче рискът да закупиш некачествена стока е много по-голям, предупреждават експерти.

Намаляват се опаковките на много стоки като млечни продукти, колбаси, хартиени изделия. При хлябът дори вече се предлага по-малък грамаж на по-висока цена.

Лидерът на Комунистическата партия Коцумбас на митинг в Солун предупреди, че "Гърция ще бъде обзета от социални бунтове тази зима". /БНР/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK