ВМРО - Кюстендил, на протест пред Президентството

Снимки: Infomreja.bg

Искат гаранция за правата на българите от РС Македония

ВМРО -  Кюстендил, се включи в протест пред Президентството, който беше под мотото "Да защитим българската национална кауза в Македония". Днес пред Президенството от 14,00 ч. ВМРО организира протест във връзка със свикания от Президента Консултативен съвет за сигурност по темата РС Македония.

Пред Президентството се събраха членове и симпатизанти на ВМРО, присъстваха също лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, евродепутатът Ангел Джамбазки, Юлиан Ангелов и др.

Позицията на ВМРО по темата Македония е да не се отстъпва от защитата на българския национален интерес, да се покаже, че Българската история не може да се търгува, като страната ни да изисква от политиците в Скопие няколко основни неща:

На първо място да бъдат гарантирани правата на българите от другата страна на границата. Да спрат репресиите и тормозът над тях.

Категорично трябва да се сложи край на езика на омразата към България.

Да бъде призната общата ни история до 1944г., и да спрат спекулациите и манипулациите с нея.

Ангел Джамбазки излезе с позиция, че ако бъде сменен курсът на България за РС Македония и членството й в ЕС, ще бъде стартирана процедура по организирането на референдум по темата Македония.

Трябва ли да се отричаме от истината в името на някаква фалшива теза, само защото някоя велика сила иска да задоволи претенциите си за световно господство. Това би било престъпление, не само към историята и паметта, но най-вече към бъдещето на българската нация, обявиха от ВМРО - Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK