Проф. Минеков: Нещата стават много зле при липса на действащ парламент, притеснен съм

Снимка: БНР

На въпрос дали би станал отново министър, проф. Минеков заяви: “Да не дава Господ!"

Трябва да има парламент. Ако няма такъв, нещата стават “изключително зле”. таков притеснение изрази служебният културен министър проф. Велислав Минеков. 

На въпрос дали би станал отново министър, проф. Минеков заяви: “Да не дава Господ!”.

Той коментира отправените към него заплахи относно инспекцията му на тютюневите складове в Пловдив. “Проблемите с тютюневите складове в Пловдив са от 2009г.”, поясни Минеков. “Когато се разбра, че тръгвам за Пловдив, изведнъж посред нощ багерът е прекъснал работа”, разказа още служебният културен министър. 

По думите му заплахата е дошла по линия на собственици, които са “изненадани” от неговото поведение. “Свикнали са, че всичко е тяхно”, заяви проф. Минеков. “В заплахата, която е била публикувана, е изказано съжаление, че не съм бил гръмнат на място в Пловдив. Тя е публикувана на сайта на собственика на срутената сграда, който е почетен консул на Молдова. Ще искам обяснение от моя колега в Молдова каква е ролята му като почетен консул на Молдова и каква е ролята му като такъв у нас”, каза още той. 

Министър Минеков отрече да изисква по-сериозни мерки спрямо сигурността му. “Това означава да искам охрана. Това е ненормален живот. Остава ми още малко като министър, да си свърша работа човешки и да си ходя”, каза професор Минеков. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK