ФК Кюстендил, набор 2011, стана вицешампион на турнира за Купата на кмета на Кърджали

Снимки: ФК Кюстендил

Школата на ФК Кюстендил бе представена на турнира от 25 деца

Футболният отбор на ФК Кюстендил, родени 2011 година, стана вицешампион на Детския футболен турнир за Купата на кмета в Кърджали. Възпитаниците на треньора Светли Горчев отстъпиха с минималното 1:0 само на домакините от Арда 1924- първи отбор. Първият отбор на ФК Кюстендил победиха убедително „Гранд Про”- Варна с 8:0, „Житница” със 7:2 и вторият отбор на Арда също със 7:2.

Отборът на ФК Кюстендил - втори отбор се класира на 5-о място и спечели симпатиите на публиката и организаторите, и спечели Купата за феърплей на турнира. Кюстендилци победиха „Арда 1924”- втори отбор с 2:1. Допуснаха минимални загуби от първия отбор на домакините и „Гранд Про” с по 1:3, и отстъпиха на „Житница” с 1:6.

Школата на ФК Кюстендил бе представена на турнира от 25 деца, които тренират под ръководството на Светли Горчев. Треньорът бе поздравен, както от организаторите, така и от ръководството на хотела, където бяха настанени малките футболисти, от отборите участници, че ФК Кюстендил е най- дисциплинираният тим на турнира в Кърджали.

Футболисти от Кюстендил получиха и най- много от индивидуалните награди. Алекс Коюмджийски стана голмайстор на турнира. Кристиян Грозданов бе отличен като най- добър нападател, а Лъчезар Симбаев за най- красив гол на турнира.

Всички деца спечелиха награди от атрактивните игри, които организаторите предложиха в паузите между срещите, като демонстрираха точен мерник в играта „Удар в целта” и в играта „Разконцентриран футболист или Пияна дузпа”.

Отборът на ФК Кюстендил, родени 2011 година, впечатлява с изявите си, за втори път през тази година, публиката в Кърджали, след участието си в турнир и през месец юни.

„Изключително съм доволен от провеждането на турнира, организацията, терените и отношението към нас. За децата мога да кажа - много съм горд с тяхното представяне на терена и извън него. За мен нямат никакво значение резултатите, важно е децата да се учат да играят правилно и да се забавляват!

Благодарности към родителите и ръководството на ФК Кюстендил, които бяха наша силна подкрепа!”, каза треньорът Светли Горчев. Той цитира и мотото на Детския футболен турнир в град Кърджали: „Добра личност, добър гражданин, добър футболист!”.

Родителите на децата си пожелаха такъв футболен турнир да бъде организиран и в Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK