Съдът в Кюстендил отказа споразумение с условна присъда на наркопласьор

Снимка: Infomreja.bg

Окръжен съд – Кюстендил прекрати съдебното производство и върна делото на прокуратурата

Окръжен съд – Кюстендил отказа да одобри споразумение и да наложи условно наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 6 месеца, изпълнението на което да се отложи за изпитателен срок от 3 години, по отношение на обвиняем, който се признава за виновен в държане, с цел разпространение на  високорискови наркотични вещества. Съдът предложи на страните ефективно наказание „лишаване от свобода“, което защитата отхвърли, съобщават от пресцентъра на ведомството.

Съдът счита, че не може да одобри постигнатото споразумение, защото условно наказание не е съответно на вида на извършеното престъпление, предмета на същото, степента на засягане на обществените отношения с него и степента на обществена опасност на дееца. Съдът не намира доказателства от досъдебното производство, сочещи на извода, че условно наказание би поправило подсъдимия и би го възпряло от извършване на друго престъпление, се казва в мотивите на съдия Надя Георгиева.

Окръжен съд – Кюстендил прекрати съдебното производство и върна делото на прокуратурата. Определението на Окръжен съд – Кюстендил е окончателно и не подлежи на обжалване и протестиране.

Със внесеното споразумение, обвиняемият В. Г. се признаваше за виновен за това, че в гр. Кюстендил, в управлявания от него лек автомобил, без надлежно разрешително по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, е държал с цел разпространение, високорискови наркотични вещества: кокаин / 13 броя саморъчно увити черни полиетиленови сгъвки /, общо 9, 58 грама, на стойност 1532, 80 лв. - престъпление по чл. 354а, ал. 1, изр. 1, пр. 4 от НК.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK