Петков след Радев: Няма да позволим България да поеме бърз курс към Евразия

Снимка: К. Петков, Фейсбук

Реакцията на Петков идва ден след коментара на Румен Радев

Нагледно видяхме атака срещу парламентарната република. Никой не може да си позволи да призовава България да няма редовно правителство, никой не може да слага бюджета и парите на хората на заден план заради личните си властови амбиции. Няма да позволим България да поеме бърз курс към Евразия и да загуби свободата и демокрацията си.

Това написа съпрецедателят на ПП - Кирил Петков, в страницата си във Фейсбук.

Реакцията на Петков идва ден след коментара на Румен Радев по време на връчването на втория проучвателен мандат на ПП-ДБ, който бе приет от акад. Николай Денков.

В поста си Петков пише:

След това, което видях при вчерашното връчване на мандата, реших да се върна в България един ден по-рано от срещата на много от европейските лидери на форума GLOBSEC в Братислава. Нагледно видяхме атака срещу парламентарната република. Никой не може да си позволи да призовава България да няма редовно правителство, никой не може да слага бюджета и парите на хората на заден план заради личните си властови амбиции. Няма да позволим България да поеме бърз курс към Евразия и да загуби свободата и демокрацията си. Имаме нужда от редовно и про-европейско правителство час по-скоро. Имаме нужда от стабилно Народно събрание с дълъг живот.

Днес отново истинският гарант за демокрацията - хората от площада, ще заявят, че автократичните амбиции няма да се реализират, дори когато службите, назначени от президентството, са впрегнали целия си ресурс - но не в защитата на националната сигурност, а в производство на политически компромати.

Не ни е страх и няма да се откажем!

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK