Героят от Кюстендил, който участва в спасителните акции в Турция: Това е призвание

Снимки: ОДМВР - Кюстендил

Стоян Стоянов стана част от благотворителна инициатива в Дупница

Пожарникарят от Кюстендил Стоян Стоянов бе гост на благотворителна инициатива в Дупница, съобщава говорителят на ОДМВР – Кюстендил, Катя Табачка. Организаторите на благотворителния концерт ЦОП посветиха инициативата на Световния ден на социалния работник, а събраните средства ще бъдат дарени на пострадалите от земетресенията в Република Турция.

Участие в концерта взеха музикални формации, спортни клубове и училища, детски заведения от Дупница.

Специален гост им беше пожарникарят от РСПБЗН – Кюстендил, Стоян Стоянов. Той бе част от спасителния екип на ГДПБЗН, който осъществи дейност в Югоизточна Турция в град Адъяман.  Младши експерт Стоян Стоянов е командир на екип в РСПБЗН – Кюстендил.

Той сподели с гостите и участниците, че бедата никога не е очаквана, че за да тръгнеш да помагаш, няма нужда от мотивиране. Това е призвание! Това е професията му!

Когато човек може да помогне и има умения, просто го прави. Колкото и да е била трудна обстановката, в която са осъществили спасителната операция екипите, пожарникарят сподели, че никога няма да забрави добрите очи и надеждата на местните хора, обгрижването на спасителите.

Тези, които са в нужда, питат имате ли нужди, какво да направим, а вода, а храна…

Не пропускаха да споделят: Вие вече не сте комшии, вие сте братя за нас!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK