Хванаха телефонен измамник, търсил пари от баба за "златна протеза"

Снимка: Infomreja.bg

Работата по случая започнала на 6 март

Криминалисти от РУ- Шумен задържаха съизвършител в телефонна измама.

Работата по случая започнала на 6 март след получено съобщение, че 88-годишна жена била измамена по телефона.

На стационарния телефон на жената непознат мъж се представил за ортопед.

В продължение на няколко часа обяснявал как дъщеря ѝ е пострадала тежко, че има нужда от спешна операция, и е необходимо да се поставят златни протези. От жилище на трети етаж 88-годишната шуменка хвърлила сумата от 6000 лева. Разбрала, че е била измамена, когато малко по-късно дъщеря ѝ се прибрала в жилището им.

След получаване на сигнала криминалисти от полицейското управление в Шумен извършили множество оперативни действия. Вчера те дали резултат.

Изяснено било, че помагач в измамата е 36-годишна жена. Изяснено било, че тя е отишла до жилищния блок на възрастната жена и оттам взела паричната сума.

По нейни данни била наета след като публикувала обява в социалните мрежи, че търси работа.

Потърсил я мъж, който й казал, че може да й осигури работа, която не е постоянна. Обяснил, че става дума за куриерски услуги, че трябвало да пренася дарения за бежански лагери край Русе.

Потърсили я да вземе парична сума, но от адрес в града.

Напомняме, че помагачите в телефонните измами също носят наказателна отговорност. На 36-годишната жена е повдигнато обвинение. Работата по документиране на извършеното престъпление продължава, съобщават от Министерството на вътрешните работи.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK