Полицията залови група от осем мигранти в Бургаско

Снимка: Infomreja.bg

Местен жител сигнализира днес, че е забелязал групата от млади уморени и кални мъже

Група от 8 нелегални мигранти е заловена днес край село Трояново, община Камено. След засилването на контрола и пропускателните пунктове от 3 седмици в района не са забелязвани мигранти, предаде БНР

Местен жител сигнализира днес, че е забелязал групата от млади уморени и кални мъже, каза кметът на Трояново Димитър Николов. "Веднага запалих колата и отидох на съответното място, което ми беше посочено. Те преминаваха от едната към другата страна на дерето. Извършихме граждански арест. Прибрахме ги в кметството и се обадихме на Гранична полиция. Доколкото разбрах, са сирийци, които искат да преминат през България за Италия", поясни кметът. 

Мъжете вече са прибрани от служители на Гранична полиция. Последният случай на преминаващ мигрант през селото е от преди 3 седмици. "Имаше един мигрант, който сам излезе на центъра на селото. Даже беше седнал на един контейнер. Прибрахме го, по негови данни пак са били група от около 12-13 души, които вечерта са гостували в землището на селото, но по негови думи са го изоставили и са продължили по направление", допълни Николов. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK