На АМ "Тракия" откриха 34 лица без документи за самоличност

Снимка: Infomreja.bg

Били афганистанци

Вчера сутринта в ОДМВР-Пазарджик, бил получен сигнал за наличие на чужденци в района на 75-и километър от АМ „Тракия“. Към мястото били изпратени служители на сектор „Пътна полиция“, РУ-Пазарджик, РУ-Септември, група „Миграция“ и ОДМВР-Пазарджик.

В близост до магистралата органите на реда открили 34 лица без документи за самоличност. Оказало се, че това също са незаконно влезли на територията ни чужденци от Афганистан. В района на ханче „Церово“ полицаите открили изоставен буса, с който групата е превозвана по аутобана.

На мястото бил извършен щателен оглед от дежурна група при РУ-Пазарджик, а возилото е иззето. Предприети са оперативно-издирвателни действия, в резултат на които са задържани двама столичани на 36 и 37 години. Мъжете били съпричастни към подпомагане на чужденците да преминат през територията на страната.

Всички открити незаконно пребиваващи чужденци са транспортирани и настанени в специализирани центрове към Дирекция „Миграция“-МВР и Държавна агенция за бежанците при Министерския съвет.  

Работата продължава под надзора на прокуратурата в Пазарджик.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax