Безплатна ИТ школа за деца откриват в Банско

Снимка: Община Банско

Обучението се планира да започне около средата на октомври, а общата му продължителност ще е 72 часа

Училищна Телерик Академия открива безплатна ИТ школа за деца в град Банско през учебната 2022 – 2023 година. Обучението е част от Училищна Телерик Академия – най-мащабната безплатна ИТ инициатива за ученици, която предоставя възможност да се обучават на програмиране и дигитални технологии, и се провежда в партньорство с Професионална гимназия по електротехника и енергетика (ПГЕЕ).

Програмата „Дигитални науки“, която ще се реализира в новосъздадената школа, има за цел да насърчи образованието на деца от 5-и до 7-и клас и да подпомогне развитието им в тази сфера от ранна възраст.

Школата ще стартира с прием на две групи по 20 ученици, като обучението се планира да започне около средата на октомври 2022 г., а общата му продължителност ще е 72 часа. От кандидатите не се изискват предварителни познания в областта на технологиите.

Кандидатстването за „Дигитални науки“ става онлайн през сайта на Училищна Телерик Академия до 2 октомври и включва попълване на електронна форма, както и приемен тест.

За допълнителна информация: telerikacademy.com/school или във Facebook facebook.com/TelerikAcademySchool.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK