Д-р Владимир Пандев: БСП се бори за гласа на мислещите хора

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

„Преди една партия да иска доверие и да дойде на власт трябва да има програма, която да е разбираема за хората и да изпълни ангажиментите, които поема предварително. В това отношение БСП беше изключително подготвена и преди да влезем в управлението, ние разработихме своя визия за България във всеки един сектор“. Това каза в интервю за радио Благоевград д-р Владимир Пандев - кандидат за народен представител от „БСП за България“ в 1 МИР Благоевград.  

Той бе категоричен, че социалистите могат да дадат своя отчет за свършеното в сферата на икономиката, социалните грижи и земеделието през седемте месеца на управление. „Най-важното, което искам да подчертая – приоритет за БСП са децата и младите хора. Защото знаем каква е кризата в България – как все повече млади хора бягат от държавата и как обезлюдяват цели райони. Демографската криза и борбата с нея за нас е най-важното нещо, за да може България да съществува като държава“, допълни още д-р Владимир Пандев. 

Той припомни, че сред обещаните и изпълнени задачи от БСП по време на участието им в управлението са безплатните детски градини и ясли, както и увеличение на размера на майчинството през втората година. Освен това са увеличени детските надбавки и са осигурени 300 лв. еднократна помощ за първокласниците. 

„В икономиката – това беше най-тежкото министерство. След 7 месечни усилия начело с Корнелия Нинова като министър, станахме първи по ръст на промишленото производство в Европа. Постигнахме 4-то място по растеж на брутния вътрешен продукт в Европа. Компенсирахме фирмите за цената на тока като се има предвид, че ние бяхме в основата на решението да има таван на цените на тока. Изплатихме 95 милиона лева за запазване на заетостта на 78 000 работници. Изплатихме близо 2 милиарда лева за да запазят още над 300 000 българи работните си места. Увеличихме минималната работна заплата от 650 на 710 лева“, каза още д-р Владимир Пандев. 

В областта на земеделието, той припомни, че са изплатени над 317 милиона лева в секторите животновъдство и растениевъдство. Освен това са изплатени 400 милиона лева за развитие на селските райони и над 30 милиона лева за развитие на морското дело и рибарството. 

По отношение на здравеопазването, д-р Владимир Пандев призна, че проблемите са много. „Единствено в България болниците продължават да бъдат търговски дружества. Здравеопазването е част от националната сигурност и там средствата трябва да не бъдат определени от това колко си изкарал и колко хора си прегледал, а да бъдат на база потребност на населението“, обясни кандидатът за народен представител от листата на БСП д-р Владимир Пандев. 

Според него има решение на проблема с кадрите, който стои остро навсякъде в страната, в областта, както и конкретно в болницата в Благоевград. „България продължава да произвежда прекрасни лекари. В подкрепа на моето твърдение е факта, че те намират чудесна реализация в Западна Европа. Тези млади лекари трябва да имат достъп до съвременните технологии, които все повече навлизат в здравеопазването, да ги овладяват, да се ползват от тях в името на своя пациент. Техните разходи са огромни. Има много решения в тази посока – най-малкото е със увеличаване на заплатите за медицинския труд като цяло. Апаратура, инвестициите в модерно здравеопазване, инвестициите в обучение са онези стъпки които ще задържат българските лекари в България и ще повишат качеството на предлаганата здравна услуга“, категоричен бе д-р Владимир Пандев. 

Като свой личен приоритет, ако бъде избран за народен представител, той определи изграждането на детска болница в България. Разпокъсаното детско здравеопазване в момента е непродуктивно и не дава нужното качеството, смята той. 

„Трябва да обърнем внимание на доплащането, което хората са принудени да правят от джоба си. 5 милиарда лева са средствата, които държавата отделя за здравеопазване. Още 5 милиарда лева българинът изважда от собствения си джоб, за да получи онова качество, което му е необходимо за да оздравее. Трябва да има таван до който даден пенсионер да си плаща лекарствата. От там нататък всичко трябва да е безплатно. В Благоевград трябва да имаме изключително добре развита държавна болница, която предоставя максимално широк брой медицински услуги с най-добрата медицинска апаратура, която може да има в България“, каза още д-р Владимир Пандев. 

Той бе категоричен, че на предстоящите избори БСП се бори за гласа на мислещите хора. „На хората, които смятат България за тяхната Родина, искат да я има и да бъде просперираща. Затова гласувайте с номер 28. Ако желаете да подкрепите мен – 28 за партия и 103 за преференция“, призова кандидатът за народен представител д-р Владимир Пандев. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK