Боцев: БСП поставя общественото благо и националните интереси на първо място

Снимка: БСП

В срещата участваха представители на Клуба на инвалида и на Съюза на слепите

Кандидатите за народни представители от Гоце Делчев в листата на Коалиция „БСП за България“ в 1-ви МИР Благоевград – Богдан Боцев, Ивелина Гущераклиева и Асен Янкулски, се срещнаха с хора с увреждания от общината. В срещата участваха представители на Клуба на инвалида и на Съюза на слепите в Гоце Делчев. 

Кандидатът за народен представител Богдан Боцев, който е втори в листата на социалистите в Пиринско заяви, че за него срещите с най-уязвимите групи в обществото, винаги са емоционални и много важни. „Неведнъж те са ми споделяли, че се чувстват забравени от политиците и са обект на интерес само преди избори. Затова, аз държа на редовните си срещи с тях и нашите отношения са като между приятели. Можем да говорим винаги и за всичко, не само по време на предизборните кампании. Така, както го правим и сега“, каза още Боцев. 

Като народен представител от листата на БСП в последното 48-мо Народно събрание, той припомни това, което е направено от партията за краткия живот на парламента и начерта основните приоритети за следващия парламент. По отношение на хората с увреждания се предвижда следното: създаване на държавни социални предприятия и финансиране на предприятия за хора с увреждания; законодателство в защита на хората с увреждания за гарантиране правото на труд и достоен живот; от 10 до 25 декември 2023 г. еднократна помощ от 100 лева за хора с увреждания (всички, които получават помощи от АСП- по чл. 20 от ЗХУ).

„Разбира се, това е малка част от нашите приоритети по отношение на най-уязвимите групи в обществото ни. За нас е важно тези хора да не се чувстват забравени от държавата и отритнати от обществото. Всеки български гражданин заслужава да живее достойно, да има възможност да се труди и да осигурява препитание на себе си и своето семейство. БСП поставя общественото благо и националните интереси на първо място“, категоричен бе кандидатът за народен представител Богдан Боцев. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK