ДСБ даде мандат за преговори за общо явяване на изборите с ПП

Снимка: БГНЕС

ДСБ настоява да се проведе истинска съдебна реформа

Националното съвещание на Демократи за силна България даде мандат на председателя на партията за преговори за предизборна коалиция на предстоящите парламентарни избори за общо явявяване във формат партии от Демократична България и Продължаваме промяната, съобщиха от партията.

Възлага се на общинските и областните структури на партията да водят преговори за широко обединение на реформаторските сили с цел издигане на общи кандидатури за предстоящите местни избори.

Според ДСБ отсраняването на ГЕРБ и ДПС от местната власт е единствената възможност за преодоляване на корупцията и феодализацията на българските общини като единствена възможност за трайна политическа стабилност и благополучие на българските граждани.

На съвещанието бе оценено като опасно за демокрацията продължителното управление под формата на служебни правителства, назначени от президента Румен Радев. То е определено и като опасно за евроатлантическата ориентация и икономическото развитие на България, и влиянието й в региона.

ДСБ настоява да се проведе истинска съдебна реформа, да се изкорени корупцията и да се осигури икономически растеж, чрез който чувствително да се повишат доходите и благосъстоянието на българските граждани.

Партията ще настоява за модернизиране българската армия и служби, за да бъдат изпълнени необходимите условия за приемане на България в Шенген и Еврозоната, да се укрепи евроатлантическата ориентация на България и страната да се утвърди като надежден партньор в ЕС и НАТО.

От ДСБ настояват решително да се противодейства на заплахите от Кремъл и всякакви опити за отклоняване от външнополитическа ориентация на България.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK