БСП-младежи, сигурни, че има кой да замени Нинова

Източник: БГНЕС

Това каза лидерът на Националното младежко обединение на БСП Николай Бериевски

Явно има някакъв проблем в нашата партия и ние смятаме, че проблемът може да се реши само от единствения легитимен орган, който в момента може да вземе решение - 50-ия конгрес на БСП. Това коментира пред News.bg лидерът на Националното младежко обединение на БСП Николай Бериевски преди днешния пленум на столетната партия.

Преди днешния национален съвет на партията протестиращите настояха за оставката на соцводача Корнелия Нинова.

Той настоя да бъде възстановено единството в партията. През 2017 г. БСП получили малко над 900 000 гласа и се борили за първото място, а през 2021 г. месец април БСП получила 480 000 гласа, а през юли месец 360 000 гласа, отчете Бериевски.

Той настоя на 50-ия конгрес на БСП да бъде поговорено за проблемите на партията и да се помисли какво бъдеще искат последователите на "червените". Бериевски е убеден, че има достатъчно млади, кадърни, способни и подготвени хора, които могат да заместят настоящия лидер на БСП Корнелия Нинова. Той не назова възможните хора, които могат да я заместят поради простата причина, че би могъл да направи меча услуга на някого. "Повярвайте ми, има кой", сигурен е лидерът на Младежкото обединение на БСП.

Бериевски настоя преди да бъде дадена подкрепа за кабинет на "Има такъв народ", да стане ясно какво точно са обсъдили и говорили БСП с партията на Слави Трифонов. Сега предстои да влезем на пленум и да стане ясно какви са били разговорите, за да може националният съвет да прецени как да действа оттук нататък, завърши Бериевски. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK