Обединяват училища в Разлог през отоплителния сезон... иначе фалират

Снимка: Община Разлог

В СОУ „Братя Каназиреви“ може да се помещава от ученици от началния етап на обучение

В рамките на два дни временно изпълняващ длъжността кмет на oбщина Разлог - инж. Гърменов, и зам.- кметът по икономическите и правни въпроси Иван Гюров се срещнаха с ръководството на учебните заведения в Разлог.

Разговорите, по инициатива на двамата общински представителите, бяха проведени във връзка с наближаването на отоплителния сезон и повишаване цените на горивата.

След обстойна проверка на базата и средствата, с който разполагат детските градини, началните училища и гимназиите в града, бе дадено предложение за общо ползване на сгради за периода от ноември до май месец.

„Вероятността училищата да фалират за по-малко от месец е много голяма. Очаква се цените на газта да скочат 4 пъти до началото на зимата. Това означава, че учебните заведения ще бъдат принудени да изразходват целия си бюджет за отопление или да премине в онлайн обучение. Вторият вариант би бил пречка за предоставянето на качествено образование за децата, както и сериозен проблем за родителите, на които ще им се наложи да отсъстват от работа за дълъг период от време.“, категоричен бе Гюров.

„Едно от предложенията е сградата на СОУ „Братя Каназиреви“ да се помещава от ученици от началния етап на обучение. Нашата идея е колкото се може повече ученици да останат в класните стаи, а училищата да бъдат облекчени, като разделят разходите за отопление по между си“ , допълни инж. Гърменов.

До края на седмицата в Общината ще се внесат варианти от училищата за самостоятелно справяне с отопление в сградите, след което ще се разгледат и оптималните варианти за прегрупиране на училищата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK