ДБ и ПП призовават гражданите на протест

Снимка: Infomreja.bg

Лидерите на двете формации дадоха съвместно изявление

“Демократична България” и “Продължаваме промяната” призовават българските граждани на протест на 1 декември от 18,30 ч пред Народното събрание срещу кражбата на избори с хартиена бюлетина. Лидерите на двете формации дадоха съвместно изявление от трибуната в кулоарите на парламента.

“Щеше да има дебат, щеше да има парламентарна комисия, щеше да има изслушване на всички аргументи - не го видяхме. Решили са днес да прокарат това, което са си наумили - да скрепят своя съюз с връщането на хартиената бюлетина. Ако гражданите искат да ни подкрепят, денят е днес”, заяви съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов. 

“Всичко се използва в тази игра - и Световното по футбол. От хартиената коалиция разчитат, че голяма част от хората ще предпочетат мачовете пред това да се интересуват как да гласуват. Мисля, че софиянци трябва да докажат обратното - разчитаме на тях”, призова и другият съпредседател на ДБ Атанас Атанасов. 

“Днес е денят, в който демократичният вот на всеки български гражданин ще бъде подменен, денят, в който отваряме вратата за 15% невалидни бюлетини, когато изкривяването на вота кара цялата система да работи корупционно. Продължавайте да отстоявате своите права, надяваме се да ни подкрепите”, призова българските граждани да излязат на площада съпредседателят на “Продължаваме промяната” Кирил Петков. 

“ГЕРБ, ДПС и БСП поставиха хартиената бюлетина над законите по Плана за възстановяване и устойчивост, за бюджета, за данъка върху свръхпечалбите на енергийните дружества и “Лукойл”, които трябваше да се гледат следобед в комисии. Всичко това е по-малко важно за тези три партии от това да откраднат изборите с хартиена бюлетина”, каза другият съпредседател на ПП - Асен Василев, и призова да не допуснем връщане към “чувалите на ГЕРБ - чувалите с кеш от магистрали и чувалите в бюлетини”. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK