Борисов: В момента, в който се състави правителство, Радев ще си прибере вересиите

Снимка: Infomreja.bg

Борисов: Ако ръководех кабинета, Кацаров отдавна щеше да е уволнен

„Ако аз управлявах, Кацаров отдавна щеше да е махнат и щях вече да съм се извинил на медиците от „Пирогов”. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира казуса около нарушенията, установени от НЗОК в спешния институт и скандала с фиктивните пациенти. Служебният здравен министър Стойчо Кацаров твърди, че е един от тях.

„Цялата страна видя, че Кацаров е просто лъжец, но Радев продължава да стои зад него”, заяви Борисов. И определи затварянето на зелените коридори за ваксинация като „отмъщение” към самия него.

„Хората на ДПС ги назначиха, а сега, като гледам болницата във Варна, назначават и хора на „Демократична България”, коментира още бившият премиер. И допълни, че „с назначенията на хора като Кацаров и Спецов, доста хора разбраха за подмяната, която беше наложена”.

Борисов за пореден път обвини сегашните управляващи в репресия спрямо членове и симпатизанти на неговата партия.

Той коментира и актуланата политическа обстановка в страната. "В момента, в който се състави правителство, Радев ще си прибере вересиите и всичко ще се изсипе на главата на Слави Трифонов", заяви Борисов.

"Ако ни вкарат в трети избори, убеден съм, че държавата ще колабира. Ако имаше политическа класа, при равния резултат, който имаме с ИТН и след всички машинации, трябваше президентът да ни извика на разговори и да се разберем да работим заедно. Пък догодина, ако трябва, да се правят още едни избори./ Нова телевизия 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK