Денков и Василев се връщат в парламента, Ковачева подаде оставка

Снимка: Infomreja.bg

Председателят на НС поздрави мюсюлманите в България

Бившият премиер Николай Денков и ексфинансовият министър Асен Василев се връщат в парламента като депутати.

Това съобщи от парламентарната трибуна председателят на НС Росен Желязков. Заедно с тях се възстановяват пълномощията като народни представители на Атанас Славов и Андрей Цеков, които бяха министри - съответно на правосъдието и на регионалното развитие.

Прекратени са пълномощията на замествалите ги по време на участието им в правителството Бенямин Хасан, Веселин Недев, Радослав Василев и Мирослава Петрова.

Росен Желязков съобщи и за подадената оставка на националния омбудсман Диана Ковачева във връзка с избора ѝ в Европейския съд за правата на човека и предстоящото й встъпване в длъжност. Съгласно закона предсрочното прекратяване на правомощията й не се гласува.

От трибуната беше съобщено за преминаване през въздушното пространство и територията ни на съюзнически и чужди въоръжени сили и средства, включително за участие в учение извън страната и за съвместна подготовка.

Председателят на НС поздрави мюсюлманите в България със започналия празник Рамазан Байрям.

Бих искал от трибуната на Народното събрание да поздравя мюсюлманите в Република България и да им пожелая в този светъл за тях празник много радост, благополучие и най-вече здраве. И нека всички ние да сме пример за толерантност спрямо идните поколения и да се радваме на мир, любов и благоденствие. Честит празник!, пожела Желязков,съобщава БНР.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK

//