Плевнелиев за групата за преговори на ГЕРБ: Прозрачно и пред всички!

Снимка: БГНЕС

Няма да се посещават партийни централи и да се провеждат срещи на други места, а само пред очите на българските граждани

Контактната група, която ще работи за съставяне на правителство, ще започне работа след сформиране на редовното 48-мо Народно събрание, като ще заседава и ще дава пресконференции за постигнатите резултати единствено в сградата на Народното събрание, съобщава БНР.

Това посочва Росен Плевнелиев (президент от 2012 г. до 2017 г.) в съобщение, изпратено от офиса му.

От него става видно, че групата ще проведе срещи с всички проевропейски и демократични сили за търсене на съгласие по принципи и приоритети, на които да стъпи едно бъдещо правителство за преодоляване на кризите и стабилизиране на държавата, се казва още в съобщението.

"Няма да се посещават партийни централи и да се провеждат срещи на други места, а само пред очите на българските граждани и медиите, защото ще се работи за доверие и прозрачност", заявява Плевнелиев.

Припомняме ви, че по-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че от партията ще заложат на тактика с контактна група, преговорни екипи, в които ще бъдат поканени хора с безспорна евроатлантическа репутация.

Като един от модераторите, които ще бъдат поканени, беше посочен и Росен Плевнелиев.

"Благодаря за оказаното доверие да се включа в контактна група за търсене на съгласие по принципи и приоритети, на които да стъпи едно бъдещо редовно правителство. Предстои да се формализира нейния състав, като групата остава отворена за предложения от другите проевропейски и евроатлантически партии", посочва още президентът в изявлението си.

Според Росен Плевнелиев целта е да се промени подходът, да се възстанови диалогът, да се работи за доверие, да се търси обединение около базисни принципи, национални приоритети и работещи решения. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK