Борисов за газа: Спрете да лъжете и да търсите оправдания

Снимка: Нова

„Писмата на „Булгаргаз” показват пълния провал“

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се обърна към политическите си опоненти да спрат „да лъжат” и „да търсят оправдания”. Той направи коментар около доставките на газ. „Писмата на „Булгаргаз” показват пълния провал. Пълен провал показват и всичките им ходения по Баку. Договорени на 180 евро цена, ние го договорихме на 30 евро. Точка”, посочи той.

„България купи 20%, резервирахме капацитет. Половин милиард кубика, при действащ тогава договор с „Газпром”. Ние проектирахме, ние финансирахме. Ние точно толкова построихме, колкото и Кирил Петков да ходи да върти крана”, отбеляза лидерът на ГЕРБ за терминала край Александруполис.

Според него изведнъж сега от „партията на промяната” започнали да говорят, че сме имали огромно количество връзки. „По време на нашето правителство България стана най-развитата газопреносна държава на Балканите. И 80% от всички реверсивни компресори са на територията на България”, отчете лидерът на ГЕРБ.

Борисов подчерта, че потоците, които влизат от Турция, са построени от тях и каза: „Само за няколко дни щях да се разбера с Ердоган и да приключим темата”, защото турският президент бил човек с памет.

Той посочи, че от „Газпром” и „Лукойл” българите губят по 20 млн. на ден. Сметката за година е 7 млрд. лева. „В момента на България ѝ извиват ръцете”, отбеляза лидерът на ГЕРБ. /Нова телевизия/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK