Борисов предлага свикване на Велико народно събрание

Снимка: МС

"Колегата политик – Слави Трифонов, трябва да излезе и да поеме отговорност"

Първо да започна с „Честита победа“. Като гледам изказванията на нашите опоненти, всички искат да омаловажат безспорния успех, който вие постигнахте.

Това каза Борисов като коментар на първия Министерски съвет след изборите. Той предложи свикване на Велико народно събрание.

Борисов заяви, че ако ВМРО и НФСБ не са били разединени, сега със сигурност щели да имат мандати в парламента.

С чест и гордост можем да кажем, че сме изпълнили обещанията, които сме поели през годината. Длъжни сме да предложим вариант за управление.

Борисов каза, че вижда огромна безотговорност у другите партии.

Някой стигат до там, че изпитват желание за нови избори, въпреки похарчените 150 млн. Ние с удоволствие ще се явим на такива. Ефектът от това обаче е, че се губи пари и време, но Европа работи за плановете за възстановяване. На нас ни трябва работещ парламент.

Борисов обясни, че хората ще видят в другите партии страх. Той каза, че антиГЕРБ партиите нямат нужда от нови избори, защото имат стабилно мнозинство, ако обаче не се обединят, искали да хвърлят държавата в хаос.

Искат да покажат, че не са способни да управляват! Това, мили колеги, ще ви се върне в обратен знак на изборите. В момента хората са ви дали прекрасна възможност, направете го. Ние като партия, дадохме възможно най-добър резултат. Това е общо 14-а победа.

Борисов каза, че играта на опонентите му е да предизвикат хаос.

Колегата политик – Слави Трифонов, трябва да излезе и да поеме отговорност. Няма значение дали е първи, или втори. Най-колегиално ги моля да започнат да си правят състава на правителството. Това е тежка задача и изисква време.

Борисов каза на опонентите си да не дезертират и че е готов да има 10 дежурни депутати, които да ги подкрепят.

За мене важно да има стабилно управление на държавата, аз си обичам държавата. Казал съм – изкарвам си мандата…

Ако им се вижда тежка политическата обстановка и няма решение, новите избори не са решение. Не ни е страх, партията е в прекрасна форма. Събира се ВНС, нека ВНС реши и почваме на чисто. Това са варианти, които политиците трябва да разгледат. Някой трябва да работи, сега е техният ред! Да се съберат и да направят правителство! Хората след няколко месеца ще видят. Това сме го гледали при Орешарски, сега ще го гледаме в по-лош вариант.

Борисов каза, че може опонентите да го изненадат с „нещо по-добро“.

ГЕРБ е най-малко нехаресваната партия, но Мая Манолова 96% не я харесват.

При ВНС ГЕРБ може да изчезне, това е прекрасен повод. Влизаме и приемаме на Радев проекта за Конституция.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK