Борисов от Петрич: Ние няма да се коалираме с БСП

Снимка: Infomreja.bg

"ГЕРБ има много ясна политика"

Ние няма да се коалираме с БСП. Това каза на брифинг пред журналисти в Петрич лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

ГЕРБ има много ясна политика. Ние досега сме били в коалиция два пъти – с „Демократична България“ и с „Патриотичния фронт“, защото с такива партии имаме сечение. Партията не реагира добре дори да се разговаря с БСП, коментира Борисов. По думите му партията му няма да реагира добре да се водят преговори за коалиционно управление с БСП и ДПС. Борисов добави, че след предсрочните парламентарни избори, „Продължаваме Промяната“ и „Демократична България“ ще останат в изолация. 

"Беше ми тъжно... Гледах мостовете, тунелите, които абсолютно готови стоят. Беше блокирано абсолютно всичко по магистрала "Струма", колони с часове, мъка през Кресна. Две години застой, това са фактите, които ни донесе "Промяната“. И затова съм убеден, че хората все повече искат да видят ГЕРБ в управлението. Разбира се променени и отчели грешките си. Мисля, че организациите на много места направиха промени и правим промени", каза още Бойко Борисов, съобщава "24 часа".

Според него последното служебно правителство е било най-добре работещо от всички предходни. Той отчете, че познава много от служебните министри, защото са били на по-ниски позиции по време на управлението на ГЕРБ.

Той постави и добра оценка на последното служебно правителство и отбеляза, че те са работили и по времето на управлението на ГЕРБ.

"Гълъб Донев е умерен, прагматичен, дисциплиниран, човек, който си върши работата. Такъв е бил години наред при нас. Росица, Роси ѝ казвам, беше години наред зам.-министър години наред при нас във финансите и знам нейните виждания. И различни други, които на определени места работят. И те между другото бяха най-добрите министри“, продължи Борисов. В тази връзка той обясни, че партиите са абдикирали. А ПП и ДБ обединяват, защото са разбрали, че по отделно не могат да бият ГЕРБ, но от сега се знаело, че останалите партии ще ги оставят в изолация.

Той изтъкна, че само някоя "болна глава" може да го заподозре във връзки с президента Румен Радев.

Борисов обърна внимание и на факта, че много от партиите от сега говорят за местните избори, въпреки че първо предстоят парламентарни.

"Кметът е много важен, но не по-малко важен е контролът на общинските съвети. Ами ако изпаднат в изолация? Хипотетично казваме, че имат кмет, но в общинския съвет ги блокират, какво ще прави кмета? Аз съм бил два мандата кмет на София и знам как се работи с общински съвет - много трудно. А при враждуващи партии, каквито са в момента, същото, което направиха в държавата, ще направят в градовете. Само че имаме шанса на Конституцията да направи Радев служебни правителства. А в градовете не може“, отбеляза и предупреди, че страната ще потъне в тотална криза.

"Точно с 1 лев падна бензинът с отивате от власт на "Промяната“. Кой доведе галопиращата инфлация? Политиката на Асен Василев. Намериха време да си намерят "Джемкорп“, да се финансират дебело по втория начин, заобикаляйки закона от други фирми. Извинявайте, не им задавате въпроса, ако вие сте добрите, другите партии лошите българи ли ще бъдат? Те как делят хората?", припомни Бойко Борисов.

"Газпром“ няма да обжалва, че преминахме от евро и долари в рубли. Нямат основание, продали са си газа на 130% цена. Само по това може да разберете докъде са я докарали. Благодарение на тяхната политика ние платихме 30% по-скъп газ, пак руски. "Лукойл“ затова отчита рекордни резултати. От единия джоб ти взимат 1 лв., а в другия ти дават 25 ст., добре ли е?, попита Бойко Борисов.

"Те се обединяват, защото разбраха, че по отделно не могат да победят ГЕРБ“, коментира и обединението между ДБ и ПП.

“Аз съм категорично ясен - това е много лошо сигнал, който дават като политици, прехвърляйки всичко върху местните избори. Всички искат да работят с нас сега, защото видяха - две години разруха“, подчерта той.

“Аз им предлагам предизборно споразумение по важните теми“, завърши Борисов и предупреди, че България върви по пътя на президентска република.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK