Борисов се ваксинира, оплака се от служебното правителство

Снимка: ГЕРБ

Бившият премиер изкара коронавируса и каза, че още има антитела, но иска да даде пример

Обръщам се към политическата класа – нека ваксинирането да бъде основният ни общ приоритет. Обръщам се и към тези, които са гласували за нас, 650 000 не са малко хора, ваксинирайте се! Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов в болница „Софиямед“, докато се ваксинира срещу COVID-19, близо 9 месеца след като преболедува вируса.

По думите на Борисов в Европа скоро няма да може да се пътува без ваксинационен сертификат. „Аз съм против задължителните неща, но трябва с много убеждаване от нас и от докторите да се ваксинират хората, за да се постигне този колективен имунитет. Трябва да ги агитираме да се ваксинират, защото няма по-ценно от колективния имунитет. Ние осигурихме ваксините – Астра Зенека, Джонсън, Модерна, Пфайзер. Хората трябва да се ваксинират пожелание, не насила“, категоричен бе Бойко Борисов.

Председателят на ГЕРБ изрази и несъгласието си с действията на служебното правителство, което не е поканило бившия министър на образованието и науката Красимир Вълчев и вицепремиерa в правителството на ГЕРБ, отговарящ за науката - Томислав Дончев, при пускането на вода на първия български научноизследователски кораб „Св. Св. Кирил и Методий". Средствата за този кораб бяха осигурени от правителството на Бойко Борисов.

„Нямам други оплаквания освен служебното правителство. Направихме научноизследователски кораб – чудесен, днес го пускат на вода и нито Томислав Дончев, нито Красимир Вълчев са поканили. А тези сега нямат никаква заслуга за този кораб“, подчерта Бойко Борисов. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK