Борисов: Няма да съм кандидатът на ГЕРБ за премиер

Снимка: МС

Той отказа да посочи кой ще е кандидатът на ГЕРБ

Винаги съм считал, че обединението прави силата, не е редно като президента Радев да разделям нацията и затова аз няма да съм кандидатът за премиер, а ще предложа друг министър-председател с много ясна европейска и натовска ориентация. Това обяви премиерът Бойко Борисов във Велико Търново. Борисов изтъкна, че в новия кабинет, който ще бъде предложен от поставената на първо място от избирателите политическа сила, ще има както приемственост, така и обновление. Министър-председателят беше категоричен, че е изключително важно да се подходи с отговорност към съставянето на ново правителство, особено с оглед на продължаващата пандемия и тежките социално-икономически последици от нея. 

Премиерът Борисов обърна внимание, че като политик, който вече десетилетие активно участва в европейската политика, може да даде примери как в другите европейски държави никой не плаши със служебни правителства, носещи репресии и страх. Според Борисов въпросът дали някой го е страх от служебен кабинет показва, че има съмнения дали той ще бъде демократичен. „Защо една политическа партия трябва да се страхува и кой иска да ни страхува, защо да ни страхува, народът се поизнесе за всичките им лъжи и манипулации“, добави премиерът Борисов. 

Министър-председателят посочи, че политическите партии трябва да проявят мъдрост и отговорност и тези, които могат да съставят правителство, не трябва да дезертират. „Нека да минат емоциите, да си излеят омразата, но след това да погледнат отговорно, а не да се поддават на низки страсти“, призова Борисов. Премиерът обърна внимание, че  има дефицит на кадри и на хора с визия и по тази причина е важно да се подходи отговорно към управлението на държавата. 

Премиерът Бойко Борисов изтъкна, че настоящото правителство е изпълнило управленската си програма и напомни за постигнатото в сферата на доходите, инфраструктурата и големия успех на България с приемането й в чакалнята на Еврозоната и в Банковия съюз. „Ние можем да покажем какво сме направили“, отбеляза министър-председателят по време на посещението си във Велико Търново. Днес правителство отпусна 2 млн. лева за основен ремонт и реконструкция на Старата митрополия във Велико Търново. Митрополията е с голяма историческа стойност за града.  Великотърновски митрополит Григорий, че подкрепата на правителството е изключително навременна и необходима за реставрацията на митрополията. 

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK