Борисов: Единственият начин да има правителство е контактна група

Снимка: Infomreja.bg

Това заяви в Широка лъка лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов

Единственият начин да има правителство е контактна група. Контактни групи преди президента Радев да връчи мандати. Това заяви в Широка лъка лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от БГНЕС.

По негови думи трябва да е ясно колко ще са приоритетите, какъв ще е хоризонтът на правителството, което според Борисов може да е до май.

"Не стане ли по този начин, няма да стане нито с първия, нито с втория, нито с десетия мандат. Сядаме и решаваме как ще изглежда, после могат да се провеждат всякакъв вид консултации", обобщи той.

"Чудят се как Радев да го вкарат в играта от страната на лошите. Ние с Радев сме най-големите противници, тези (ПП - б. р.) не са. Той е учил за президент, не да прави правителства", отбеляза Борисов.

"За какво ходихме на избори?", запита риторично той и призова: Нека се съберем, контактните групи и да се разберем ще има ли правителство, кой ще е премиер.

Лидерът на ГЕРБ обясни, че проектозаконът за намаляване на цената на бензина с един лев ще бъде закон срещу свръхпечалбите, които се получават от руските компании благодарение на дерогацията, която България е издействала в Брюксел.

Той уточни, че начинът, по който ще стане, ще касае не само физическите лица, а и бизнеса. Възможността ще се осигури и чрез Фонда за енергийна сигурност.

Борисов изрази увереност, че от "Да, България" ще искат да измият срама. Убеден съм, че те ще са първите, които ще се включат, изтъкна той по повод законопроекта, който предстои да бъде внесен утре.

Според него и другите партии ще се включат, защото "на никого не му е приятно да отиват по 5 млрд. за Руската федерация по време на война, а българите да вадят по 3 лв. от джоба си за бензин", каза още лидерът на ГЕРБ. Той предложи на Делян Добрев да търси широка подкрепа и ако трябва да внесе документа заедно с други парламентарни групи.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK