Борисов се появи с черно-бяло интервю за държавата, хляба и здравето

Снимка: Фейсбук, Бойко Борисов

Интервюто е на запис и е направено в деня за размисъл, 3 април 2021 г.

"Държавата не е играчка за политици. Тя е хлябът, здравето, образованието на хората. Нужна е отговорност и работа всеки ден", пише бившият премиер Бойко Борисов, поствайки в своя "Фейсбук" черно-бяло интервю за L'Europeo.

Интервюто е на запис и е направено в деня за размисъл, 3 април 2021 г. Борисов обяснява, че неговото правителство се е справило с миграцията и пандемията, а политическите му опоненти нямат опит.

По думите му БСП са експерти по фалиране на банки, а алтернативата пред "Демократична България" е правителство на малцинството, без стабилна парламентарна подкрепа.

Според него държавата е в добро финансово състояние и няма проблем със свободата на словото у нас, защото дал възможност на опозицията да се изявява, както си иска. 

Той коментира, че ако се цели хаос в държавата, да се фалира и "това им е целта, много лесно ще стане".

"Както във всяко управление на БСП, ДПС и други, спират фондовете, спират парите, за шест месеца приключва всичко", обясни Борисов.

Българите в огромната си част не усетили пандемията, докато Франция било военно положение, "в Брюксел видяхте какво направиха с демонстрантите, в Париж, в Берлин", тук майсторски се провела борбата с пандемията.

За свободата на словото той добави, че седят в праймтайма на най-гледаната телевизия и говорят, "на мен искат да ми запушат устата, а на другата сутрин гледаш в другата телевизия, в третата, навсякъде гледаш, че имаме проблеми със свободата на словото".

Борисов от две години не бил в нито една и не иска и да ходи. "Да си премиер е като една професия и свикваш с нея ... аз най-много съм работил премиер, 5-6 години съм бил пожарникар, 5-6 кмет, 5-6 главен секретар и над 10 премиер."

Той коментиеа, че всички знаят президента Путин, всички знаят Си Дзинпин, всички знаят Меркел, които с десетилетия управляват. Когато си по-малка страна, трябва много гъвкава дипломация. 

Борисов обяви, че вероятно само при цар Борис Първи е направено толкова много за църквата.

"Ние винаги сме били в коалиция с някого или сме ползвали подкрепа на някого, за да може да се върви напред. Особено в последните 4 години. Имахме много диаметрално противоположни партньори, особено за покупката на F-16, Истанбулската конвенция, ние ползвахме подкрепата на опозицията, за да може всичко това да се случи."

В държавата има пари, "защото Бойко е спестовник, Бойко е натрупал фискален резерв, харчил е колкото е изкарвал като държава, като правителство, като политика", коментира бившият премиер.

За световната политика, САЩ, ЕК и лидерите Борисов обясни, че "където се вика, с Борис Джонсън се знаем от деца, да поискам разговор и ще се обади". /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK