Борисов задължен да се яви пред депутатите на 21-ви април

Решението беше взето със 135 гласа \"за\"

Депутатите задължиха премиера Бойко Борисов да се яви на 21.04 в парламента, за да представи Националния план за развитие и устойчивост на България, предаде репортер на БГНЕС.

Решението беше взето със 135 гласа "за". Единствените против бяха от ГЕРБ, които поискаха прегласуване. Последваха възгласи и викове в залата. 145 от депутатите подкрепиха искането на второто гласуване, а ГЕРБ се въздържаха. Решението беше взето след разпалена дискусия.

"Страхливецът Борисов днес не дойде за пореден път. Шофьорчето Борисов днес не дойде за пореден път. Джипко-бибитков днес не дойде за пореден път. Прекрасно е, че той е ваш лидер, благодаря ви за това удоволствие", каза председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов..

Думите на Йорданов бяха посрещнати с голямо недоволство от ГЕРБ - СДС, чиито депутати тропаха по банките.

"Преди да се разтропате, ще ви цитирам думи на човек, който стои сред вас, това са негови думи, така че си го изслушайте, а след това тропайте. Тома Биков: "Борисов не е диктатор, той е карикатура на диктатор. Второто е не по-малко вредно от първото", каза Тошко Йорданов.

„Има такъв народ" написаха лъжа в програмата си и тази лъжа ще бъде наказан“а отвърна на думите на Йорданов народният представител от ПГ на ГЕРБ - СДС Тома Биков.

"Първо, радвам се, че на г-н Йорданов са му разрешили да се изкаже и днес и са свалили забраната", коментира Биков.

Той посочи, че те като сценаристи също са казали много неща.

"Ако ще си четем кой какво е писал и говорил, писали сме доста неща всички. Вие като сценарист на едно от популярните шоута, сте написали доста неща. Написали сте доста статуси на вашия лидер. Един от тях твърди, че няма епидемия от коронавирус. Това беше само преди една година и ние не сме го забравили", каза Биков.

Депутатът захапа Йорданов и по още една тема.

"Преди само няколко дни буквално, преди само няколко седмици, твърдяхте, че единствената ви кауза е да въведете мажоритарни избори в два тура. Днес това не е така. Вие излъгахте. Вашата партия подведе 500 хил. български граждани с тази теза. Ние сме готови да изработим и ще внесем още другата седмица за мажоритарния вот. Вие сте написал една лъжа във вашата програма и тази лъжа ще бъде наказана. Нека има бързи избори и ще видите колко гласа ще вземете", заяви още Тома Биков.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK