В ПГ по МСС - Гоце Делчев, се проведе Панорама на професионалното развитие и кариерното ориентиране

Снимка: Infomreja.bg

Бяха представени специалностите, изучавани в професионалната гимназия

Влезеше ли днес в двора на ПГ по МСС „Пейо Яворов“ в Гоце Делчев, човек непременно добиваше представа за специалностите, които се изучават тук. Всяка от тях си имаше свой щанд, зад който ученици в съответните работни облекла любезно отговаряха на въпроси, свързани със спецификата на това, което изучават. А гордостта на всички бяха ветеринарната клиника, учебно – опитното стопанство, STEM центърът, сертификатът за екологично чиста продукция…

Днешната Панорама на професионалното развитие и кариерното ориентиране в ПГ по МСС беше наистина впечатляваща. Домакините бяха намерили място за всичко – от птици и животни, отглеждани в училищното стопанство, до трактори, леки автомобили и камион.

Това красиво многообразие беше оценено по достойнство от гостите на празника, сред които лично ректорът на Тракийския университет доц. д-р Добри Ярков. Тук беше и  д-р Емил  Боцев – директор на Областна дирекция „Безопасност на храните“, Благоевград.

В приветственото си слово доц. Ярков подчерта, че Тракийският университет  е първият, който сключи договор с училище за съвместна работа. „Резултатите от начинанието ще видите много скоро. В следващите месеци Тракийският университет ще дойде в Гоце Делчев“, заяви той.

Гости на училището бяха и много седмокласници. Те участваха във викторина с големи предметни награди, повечето от които бяха осигурени от д-р Ангел Попов. Връчи им ги директорът на учебното заведение Ангел Живков.

Немалко от седмокласниците изявиха желание да кормуват под ръководството на училищните инструктори. Едни от тях се качиха на камиона, други - на електрическия автомобил, трети - на мотоциклета. Имаше желаещи и за трактора. След това всички влязоха в училищната сграда, за да я разгледат.

Специален поздрав към домакини и гости поднесоха деца от ДГ „Брезичка“ в града.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK