Заместниците на Борисов, Фандъкова и Николов, бяха заменени от Дончев и Митов

Снимка: ГЕРБ

Мотивите на Борисов бяха, че те остават верни и уважавани членове на партията

Освободиха като заместник-председатели на ГЕРБ и зам.-председатели в Изпълнителната комисия по право кметът на София Йорданка Фандъкова и Димитър Николов.

Мотивите на Борисов бяха, че те остават верни и уважавани членове на партията, но ГЕРБ има нужда от обновление.

При гласуването, при което всички областни структури на партията бяха „за“, само Бургас гласуваха с 18 „против“ и 32 „въздържали се“ срещу предложението, което все пак беше прието.

От Изпълнителната комисия са освободени като членове Менда Стоянова, Красимир Велчев и Пламен Нунев. Тримата дългогодишни членове са подали сами заявката да бъдат освободени.

Краси Велчев – изключително сърцат партиец, боец, една дума лоша не мога да кажа за него. Той остава да работи в партията, за да може да имаме и обновление. Нунев – същото мога да кажа и за него. Нормално е да дадем път на нови хора, а той да помага на младите. И Менда Стоянова продължава да работи за партията, каза Борисов.

Томислав Дончев и Даниел Митов бяха предложени от Борисов за нови заместник-председатели.

Има и други достойни кандидати, но с тези ГЕРБ се очертава ясно в център дясно, заяви Борисов.

Митов каза от трибуната, че винаги е принадлежал към българската десница и че предстоят важни задачи пред ГЕРБ в бъдеще.

Гласувано бе още членове на ИК да бъдат Фандъкова, Сачева, Тотев, Николов, Рашидов, Садъков, Ангелов.

Борисов допълни, че България се е справила най-добре и навреме с пандемията и че иска да „разпръсне“ хората из градовете за мобилизация преди изборите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK