Борисов в Кюстендил: След 2-ри април на всяка цена трябва да се направи правителство

Снимки: ГЕРБ - Кюстендил

Водачът на листата и бивш министър на МВР Христо Терзийски заяви: “Страната е в икономическа криза, бъдещето ѝ – неясно

“След 2-ри април на всяка цена трябва да се направи правителство, по това ще се познае кой е държавник и кой не. Няма да ви агитирам, ако искате да се отървете от това чудо, което ни сполетя, трябва заедно мощно да ги изгоним. Или се хващаме цялата нация обединени да излезем от кризата, или - каквото ни е писано. Ако сме първи, и то с много, ще изведем държавата от кризата!”. С тези думи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се обърна към над 1200 симпатизанти в Кюстендил, дошли да заявят своята категорична подкрепа за листата на коалиция ГЕРБ - СДС.

Обновената зала на театъра се оказа тясна за симпатизантите от Кюстендил, Дупница, Бобов дол, Сапарева баня, Бобошево, Рила, Кочериново и останалите общини, които в един глас поискаха държавата отново да бъде в ръцете на компетентни държавници, а не на разни шарлатани и експериментатори.

На събитието бе цялата листа с водач Христо Терзийски и кандидатите Даниел Александров, Михаела Крумова, Радослава Чеканска, Елка Лукарска, Десислава Александрова, Любомир Георгиев и Иван Каназирски. Кметовете на Кюстендил, Дупница и Сапарева баня - Петър Паунов, инж. Методи Чимев и Калин Гелев също бяха там, заедно със своите заместници.

В Кюстендил Бойко Борисов заяви още: “Идвайки към Кюстендил чух, че ПП и ДБ си представяха програмата. Щели да дават 50 милиарда за Североюга! На тях им оставихме 1 млрд. в сметка за магистрала “Хемус” и ги похарчиха! Стоят в едно студио, на аутокю четат и са си само те. Това е така, защото ако дойдат в зала пълна с хора, както аз правя всеки ден, ще стане някой човек и ще ги пита - защо 2 години управлявахте и не направихте съдебна реформа? Какво ще му отговорят? Нищо!

Някой смел журналист може да им зададе въпроса - защо, откакто ги няма, горивото стана с 1 лев по-евтино. Друг ще ги пита - защо газът при Бойко беше 33 лева, при вас стана 300, откакто си тръгнахте стана 100? Да, неудобен и крив въпрос, под грешен ъгъл е, но как ще отговорят? Някой земеделец ще ги пита - произвеждаме жито, слънчоглед, царевица, защо се вдигнаха олиото, хлябът, откъде дойде разликата, за да е тази инфлация в момента. Те няма какво да отговорят. Затова си приказват от студиото сами.”

Борисов коментира още: “Върви една мълва от ПП и ДБ, че резултатите от изборите нямат значение и ГЕРБ безусловно ще ги подкрепим, защото щели да ни натиснат отвън. Искам да знаете, че с добро нас могат да ни убедят, но със сила и натиск - никога! Няма шанс да подкрепим правителство на тези, на които всеки ден изброявам какво сътвориха на държавата за 2 години. Да, в някаква форма на голяма, широка, експертна коалиция съм склонен на разговори. Те упорито работят по този слух, защото нямат никаква кампания. От снимките, които им гледам от откриването на кампанията в Пловдив, са близо 300 човека, а ние всяка вечер сме по 800-1000 човека. Благодаря на тези хора!”

Пред симпатизантите в Кюстендил Борисов обясни още: “Ще мълча още няколко дни за това, което знам за бюджета и истински се надявам Министерство на финансите да извади реалното финансово състояние на държавата. Обявяват, че ще дават по 50 млрд., а дефицитът е 7%! До октомври трябва да изтеглим поне още 10 млрд. дълг, за да вържем двата края за безумните им решения. Само да има късмет българският народ още едно тяхно правителство да изтърпи, ще видите докъде ще ви докарат. Увеличиха пенсиите, но ви обраха през магазините, горивото, тока... Винаги съм бил честен - и с партията, и с хората. Когато кажа, че няма, значи няма, не можем да разхищаваме. При 7% дефицит следващият премиер ще трябва минимум 20% да отреже отвсякъде, ако не иска да бутне валутния борд. А 2 години къде е борбата с корупцията по високите етажи? Нали щяха да се борят с нея?! Милиарди няма, изброих откъде ги няма.”

Водачът на листата и бивш министър на МВР Христо Терзийски заяви: “Страната е в икономическа криза, бъдещето ѝ – неясно. Видяхме, че нищо не се случва „от само себе си“ или „по инерция“. След ГЕРБ дойдоха години на хаос, а политическите експериментатори ни докараха до тежки икономически и социални проблеми. Хората го усещат при всяко влизане в магазина или плащане на битовите си сметки.

Днес новините започват или с поредните трафиканти на мигранти, или с поредния нагъл въоръжен грабеж. По тези канали необезпокоявано могат да прекарват и оръжия и наркотици. Защото контрол от страна на държавата няма. Вместо да се борят с престъпността, Рашков и Промяната уволниха професионалистите в системата и впрегна МВР да се занимава с политическо преследване. Години ще са нужни, за да се върнем на нивата на ефективност, на които им оставихме системата преди 2 години.”

Терзийски засегна и темата за пътната безопасност: “Всеки ден ние и нашите семейства сме на пътя. Вече втора година смъртността нараства. След нас не са построили и метър пътища. Не може да не знаем дали децата ни ще се върнат живи от училище, защото са имали лошия шанс някой пиян или дрогиран шофьор за пореден път да е зад волана. Съгласни ли сме хаосът да продължава? - Не! И можем да го променим! На 2 април с номер 2 в бюлетината – с категорична подкрепа за ГЕРБ-СДС!”

Кметът на община Кюстендил Петър Паунов обясни: “Говори се много колко се пиляло, нека да ви кажа само няколко цифри: в момента в нашата община асфалтираме на 19.50 лв. на кв. м. Тази сграда, в която сме, е близо 9 000 кв. м. и срещу 4 500 000 лв. има изцяло обновена германска фасада с дишаща настилка и керамика, изцяло обновени инсталации и всички зали и зони са обновени. 40 000 кв. м. реката - за 960 000 лв. Срещу 3 000 000 лв. е обновен стадионът, 11 000 кв. м. - изцяло саниран, с изцяло нови отоплителни и ел. инсталации.

Така “пилеем” ние, как пестят днешните и тези, които дойдоха, всеки от вас може да си отговори и затова до там стигна държавата.”

Паунов се обърна към своите съграждани в Кюстендил с думите: “Моля ви, заредени само с позитивна енергия, ние трябва да ги победим по нашия начин - с гласуване, спазвайки закона, а не с призиви за насилие и напрежение. Пред закона всички сме равни, всеки отговаря за грешките си, съобразно делата си, така сте ни учили вие. Отново поклон пред всеки от вас и пред хората от образованието.”

“Благодарим ви за подкрепата и за пълната зала, която говори красноречиво кой е номер 1 не само в област Кюстендил, но и в цялата страна”, заяви областният координатор Даниел Данчев. “Борисов и ГЕРБ оставиха подредена България. Сега България е занулена. Не се гради, а се руши. И за да не бъдем занулени завинаги, нека най-подготвеният лидер и най-подготвените експерти - тези от ГЕРБ - СДС, застанат отново начело на държавата и поемат отговорност за нейното управление”, посочи Данчев.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK