Премиерът в Кюстендил: Политиците не трябва да противопоставят хората едни на други

Снимка: Infomreja.bg

Премиерът засегна и темата с овладяването на цените в търговските вериги

В разгара на предизборната кампания политиците не трябва да противопоставят хората едни на други, а трябва да търсят съвместни решения, така че историята да бъде предмет, който изучаваме и който е нашето минало, нашите герои, от които да се учим. Нека политиците да оставят тази тема за след изборите и в спокойна обстановка да се вземе най-правилното решение. Това обяви в Кюстендил премиерът Гълъб Донев по повод преместването на паметника на съветската армия в София.

Той коментира и подготовката за изборите, като уточни, че тя върви по график, определен от ЦИК.

„Правителството подпомага действията по произвеждането на изборите. Знаете, че беше приета план сметка, тя беше  допълнена с близо 6,5 млн. лв., за да бъде осигурено новото изискване в Изборния кодекс за видеонаблюдението и видеозаснемането. Виждате, че започват масови проверки и кампании от страна на МВР, НАП и другите контролни органи, които следят за купения вот, за това да можем да осигурим едни честни и демократични избори.

Премиерът засегна и темата с овладяването на цените в търговските вериги.

Това, което се наблюдава в редица търговски вериги е, че те поставят трайни промоции и намаления на цените от 25-27%. Проверките ще продължават, наложени са няколкостотин глоби и санкции на различни търговци. Предстоят още срещи с представителите на търговските вериги и производителите, както и внасяне на редица нормативни актове, които да регламентират и регулират целия път на хранителните продукти от производителя до магазина със съответните електронни етикети, така че да може да бъде проследено по веригата кой какви надценки слага.

Недопустимо е един и същи продукт в българските магазини да струва двойно повече, отколкото същия този продукт в западните държави от ЕС. Ще продължим със санкциите, ще продължим с това да изсветляваме всички участници във веригата“, заяви още премиерът.

 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK