Борисов: ГЕРБ и СДС трябва да стоят максимално далеч от отровните партии на омразата

Снимка: БТА

„Хубаво е, че Трифонов най-сетне иска да поеме отговорност за това, което прави от една година", каза още той

"ГЕРБ-СДС трябва да стои максимално далеч от тези отровни партии на омразата, които не зачитат волята на народа. Възлагаме на нашите депутати да влязат в залата и да гласуват против правителство. Защото всяка друга наша формула на недобронамереност и отговорност би означавала да ни привързват с някакви кукловоди, сценаристи или каквото и да било друго. Ние не искаме това, не сме от тях".Това заяви Бойко Борисов на извънредна пресконференция във вторник.

„Актуалната ситуация може да се определи само с една дума – пълен хаос. Имаше една приказка за царството на лудите, където нормалният бива обявяван за луд. Слушах внимателно интервюта на Станислав Трифонов. Хубаво е, че най-сетне иска да поеме отговорност за това, което прави от една година. Въпросът е как ще го направят и дано да го направят. Отговорността е изцяло тяхна”, каза още той.

„О ИТН не получихме никакво писмо. Макар и неграмотно написано, щеше да е някакъв знак”, посочи Борисов. 

Според него по никакъв начин в парламента депутатите на ГЕРБ не са потърсени за "отговорен разговор с останалите партии". "Всички казват - нека отиваме на избори. Аз не знам при положение, че липсват пари в бюджета, няма как едно компрометирано служебно правителство и то именно финансовият му министър, да внася бюджет, който ние партиите да приемаме без да носим политическа отговорност”, допълни той. 

ИТН на срещи с парламентарните групи

„Да, изборът е между две лоши неща, но за едното поне хората са гласували и ние се съобразяваме с избора на тези, които си харесват Слави, „Демократична България, ДПС. Така че да си намерят формула, да си направят правителство и да не ни забъркват в техните каши, които една година сътворяваха”, коментира Борисов. 

„Демокрацията е скъпа, но и отговорност. Половин милиард за избори – ако има правителство  – правилно са похарчени, но ако няма – няма политическа воля”, категоричен бе той. 

„Ние в момента сме опозиция. Нищо не зависи от нас, всички искат да ни изчагъркат. Всички казват „ние можем без тях”. Заповядайте! Защо някой ме пита какво зависи от нашето подкрепяне? Да не би някога БСП да са подкрепяли наш бюджет досега? Никога”, продължи Бойко Борисов.

На въпрос кога от ГЕРБ ще обявят номинацията си за президент, той отговори: „Когато му дойде времето. Ние все още не сме решили елементарното задание за 1-ви клас дали ще има правителство или не. Когато се създаде такова, ще видим как са разположени политическите партии и тогава нашият кандидат ще бъде излъчен”.

„Тошко Йорданов се среща с лидерите на партии. Колеги, стойте си на нивото. Ако иска лидер с лидер ще се среща, ще се разберат, ще си стиснат ръцете и ще поемат отговорност. Сега султанът стои отгоре, долу великият везир решава проблемите с лидерите на партиите. Имайте достойнство. Пратете и вие някой от чираците, след като такава е играта – безотговорна”, посочи Борисов.

„Дали ще ми дадат неграмотно написано писмо или не ми е все тая. Ако иска някой да говори с нас – имат си лидер. Ще се обади Слави Трифонов и ще каже: „Колега, преди време каза за 10 депутати. Стои ли ти приказката или не?”. Тогава ще кажа: „Казах го, колега, извинявам се. Тогава мислих или недомислих и ще съм го казал. Ще съм феър. А те - отровните викат на токсичните, че не искат да са заедно. Вие отровихте народа”, коментира още той./ Нова телевизия 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK