Задържаха нашенец, издавал фалшиви дипломатически паспорти и лични карти

Снимка: МВР

Живеел в лукс

Антимафиоти от ГДБОП задържаха помориец, заподозрян за множество измами в Австрия.

Служители на ГД „Борба с организираната престъпност“ предприели действията на 13 септември във връзка с получени в Окръжна прокуратура – Бургас Европейска заповед за разследване и Европейска заповед за арест от прокуратурата в австрийския град Вела.

При операцията, проведена в Поморие, е задържан 53-годишен местен жител. Той е заподозрян за извършени множество измами на територията на Република Австрия, сред които изработване и разпространение на неистински документи за самоличност - испански дипломатически паспорти и лични карти. Задържаният поддържал висок стандарт и луксозен начин на живот. Във финалната част на операцията на място са присъствали и представители на австрийските служби. При претърсванията на два адреса, яхта и два автомобила с фалшиви дипломатически номера са иззети множество фалшиви документи, удостоверения и печати.

С постановление на прокурор от окръжната прокуратура първоначалното 24-чосово задържане на мъжа е удължено до 72 часа. Внесено е искане в Бургаския окръжен съд за налагане на постоянна мярка за неотклонение, съобщават от МВР.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk