Патриотите избраха Коалиционен съвет

Източник: БГНЕС

Съпредседатели на КС на ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ са Искрен Веселинов, Пламен Христов и Борис Ячев

Българските патриоти избраха Коалиционен съвет. Съпредседатели на КС на - ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ" са Искрен Веселинов, Пламен Христов и Борис Ячев. В него като членове влизат, както следва от ВМРО - Ангел Джамбазки, Юлиан Ангелов и Александър Сиди. От ВОЛЯ Кръстина Таскова и Елена Пешева, а от НФСБ - Христиан Митев.

Съпредседателите и членовете ще са и лицата, които ще представят медийно одобрените политики на коалицията, след като лидерите Красимир Каракачанов, Веселин Марешки и Валери Симеонов се оттеглиха от листите в името на преодоляване на различията и обединението на патриотичния сектор в България.

 Припомняме, на 20 май ВМРО, "Воля" и НФСБ подписаха споразумение за общо явяване на предстоящите избори. Тяхната коалиция се казва "Българските патриоти".

На миналите избори ВМРО и НФСБ не се разбраха за коалиция, като решението бе взето от войводите, които тръгнаха на изборите самостоятелно. Тогава, видимо изненадан, Валери Симеонов влезе в коалиция с Веселин Марешки и "Воля". Резултатите обаче оставиха и двете формации под 4%-та бариера.

В 44-то Народно събрание патриотичните партии бяха в коалиция Обединени патриоти и дори сключиха споразумение за общо управление с ГЕРБ. По средата на мандата обаче търканията между ВМРО, НФСБ и "Атака" ескалираха до няколко вълни на напрежение и депутатите от "Атака" станаха дори и независими, а по-късно Волен Сидеров и напусна парламента. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK