СЗО призова за ускоряване на темповете на ваксинация

Снимка: Infomreja.bg

Необходимо е възможно най-бързо да бъде ускорен темпът

Появата на новия вариант на коронавируса Омикрон представлява "повишен риск" на глобално равнище, предупреди Световната здравна организация (СЗО), предава БТА.

СЗО изтъква, че за момента около новия вариант на вируса все още има много неясноти колко опасен и заразен е той. "Досега все още няма информация за смъртни случаи от Омикрон", отбелязва здравната агенция на ООН в документ, публикуван днес и съдържащ препоръки към властите за справяне с новия вариант.

"Необходимо е възможно най-бързо да бъде ускорен темпът на ваксиниране на населението, особено на тези хора, които най-много се нуждаят от ваксиниране, а също и на онези, които все още не са ваксинирани или не са напълно ваксинирани", пише в публикувания днес документ.

Случаи на заразяване с новия вариант на коронавируса може да бъдат регистрирани и при хора със завършен ваксинационен цикъл, но се очаква техният дял да е малък, прогнозира СЗО. Организацията предупреждава, че Омикрон може да причини заболеваемост със сериозни последици. Това ще се дължи на факта, че вариантът представлява съвкупност от голям брой мутации на коронавируса. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK