БСП след боя: Желязков абдикира! Желязков: Благодаря, че БСП не се намеси

Снимка: Infomreja.bg

БСП се разграничи от случващото се в парламента

БСП се разграничи от случващото се в парламента. От левицата дадоха брифинг в кулоарите на парламента. Лидерът на БСП обвини председателя на НС Росен Желязков, че абдикира от длъжността си. И казаха, че не са канени на разговори, но и няма да участват в "коалиция на омертата". 

„Станахте свидетели на едни от най-срамните сцени в най-новата история на парламента. Видяхте всичко, но не чухте всичко. Две кохорти взаимно се обвиниха в национално предателство. Едните – евроатлантиците бяха обвинени за служба на чуждо посолство. Те обвиниха другите в путинизъм, защитници на интересите на Русия. Плюха се, чупиха си очила, късаха си ризи. Едни срещу други застанаха джендъри срещу фашисти. За моя изненада видях и доста агресивни дами”, заяви Корнелия Нинова.

„Стигна се до екстремизма на „Възраждане" да говорят за преврат и контрапреврат. В момента, в който хората имат нуждата от стабилност, това, което видяхте, е разруха, падение. Ние от БСП не сме част от това”, каза Нинова.

„Председателят на НС Росен Желязков абдикира от длъжността си”, каза още лидерът на левицата. „Само ние от БСП не сме част от това. Уверявам ви, че българският национален интерес може да бъде защитаван. В този екстремизъм и алчност за власт за правителство на всяка цена, не се чу нито дума с грижа за хората. Нашите закони за безплатни лекарства за деца, вдигане на МРЗ на 850 лв., както и преизчисляването на пенсиите, бяха отхвърлени от останалите партии. Не сме получили покана за разговори за кабинет, но няма да участваме в коалиция на омертата”, каза Нинова.

Трябва да има санкции, ще прегледаме видеозаписите. Това заяви председателят на парламента Росен Желязков след сблъсъка между депутати на "Възраждане" и на ПП-ДБ в пленарната зала. Той нарече случилото се "абсолютно недопустимо".

„Благодарен съм, че БСП не се намеси”, посочи Желязков, съобщава Nova TV.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK