Съдят 21-годишен, убил опонент заради снимане с телефон

Снимка: Infomreja.bg

Случаят е от 10.09.2021 г. в София

Обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост вследствие на умишлено нанесена телесна повреда е внесено от Софийска градска прокуратура (СГП) в Софийски градски съд (СГС) срещу 21-годишния Ж.Т., съобщават от държавното обвинение.

Според обвинителния акт на 10.09.2021 г. късно вечерта обвиняемият Ж.Т. заедно със свидетелите С.Р., М.А. и М.М. отишли в денонощен магазин в София, ж. к. „Дружба“, купили си питиета и цигари и седнали на маса на площадка пред магазина. Към тях се присъединила и свидетелката Ц.Н., а след 00:00 часа на 11.09.2021 г. дошли още четири лица. На съседна висока маса стояли прави пострадалият Т.М. и негов приятел - Р.Х.

В един момент пострадалият отишъл до свидетелката Ц.Н., насочил телефона си към нея и настоявал тя да разговаря с непознато за нея лице. Ц.Н. заявила, че не желае да бъде снимана и не желае да разговаря с непознати, но Т.М. продължил да настоява. Това довело до конфликтна ситуация, в която се намесил М.А., който казал на пострадалия да се върне на масата си. Първоначално Т.М. го послушал, но след малко се върнал при М.А. и продължил да спори с него.

Тогава обвиняемият застанал между М.А. и Т.М. и когато решил, че спорът ескалира, нанесъл силен юмручен удар с дясната си ръка в областта на лявата част на лицето на пострадалия. Последният паднал назад и ударил главата си в тилната част, откъдето започнало силно кръвотечение. Присъстващите незабавно започнали да оказват първа помощ на Т.М., а продавачката в магазина позвънила на телефон 112. Дошлите на място лекари констатирали смъртта на пострадалия.

Според съдебномедицинската експертиза причината за смъртта е закрита черепно мозъчна травма, довела до бързо развитие на компресионен синдром с притискане на мозъчните структури и потискане на дейността на централната нервна система.

Разследването по случая е проведено от СДВР под ръководството и надзора на СГП.

Предстои насрочване от СГС на разпоредително заседание по делото.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK