Блестящо участие на ТФ „Партньори“ от "Босилеградско Краище пее и танцува"

Снимки: ТФ "Партньори"

Нашите танцьори представиха Кюстендил и България в заключителния гала-концерт на международния форум

Танцова формация „Партньори“ се завърна от участието си в дванадесетото издание на международния фолклорен фестивал "Босилеградско Краище пее и танцува". Събитието традиционно се организира от местния Център за култура и Община Босилеград. Всяка година в дните от 29 юли до 2 август градът се превръща в столица на фолклора.

Нашите танцьори представиха Кюстендил и България в заключителния гала-концерт на международния форум, който е празник на културното многообразие и най-добре се демонстрира чрез музика и танц. Основната цел на фестивала е запазване и представяне на нематериалното културно наследство на българското национално малцинство, мултикултурното и международно сътрудничество и  установяване на дългосрочни взаимоотношения в региона.

Фестивалът предоставя възможност на фолклорните танцови и певчески групи от различни страни да покажат уникалността на своя фолклор, да запазят и популяризират своята култура, традиции и културно наследство и да създадат нови приятелства.

Поредното участие на кюстендилската формация в този фестивал е показателна за това, че този форум гради трайни връзки и партньорства. Изпълненията на нашите танцьори бяха посрещнати изключително добре и докоснаха сърцата на публиката и гостите в Босилеград.

Представеният букет от танци от Пиринска македония, съчетани с бурните ритми на шоплъка, развълнуваха присъстващите и заслужиха внимание и бурни аплодисменти. Заслугата за доброто представяне е както на емоциолното изпълнение на кюстендилските танцьори, така и на професионалната работа на младия хореограф на групата Тони Кенов!

 „Партньори“ за пореден път представиха града ни и затвърдиха контакти и приятелства с представители на фолклорното изкуство от другите държави участнички – Сърбия, Северна Македония, Черна Гора.

Кюстендилските танцьори благодарят на организаторите за поканата, топлото посрещане и добрата организация на фестивала и се надяват това значимо фолклорно събитие да се разраства и продължава да утвърждава доброто сътруничество в региона.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK