Камерна опера с премиера на една от най-популярните комедийни опери - „Дон Паскуале“

Снимка: Община Благоевград

Представлението е на оригиналния италиански език със субтитри на български език

На 6 юли 2022 г. (сряда), от 19:00 часа, в залата на Камерна опера – Благоевград, е дългоочакваната премиера на една от най-популярните комедийни опери - "Дон Паскуале“ на Гаетано Доницети, в прочит на Камерна опера.

Много критици определят „Дон Паскуале“ като една от последните майсторски опери в стила и традицията на “комедия дел арте”. Представена пред публика за първи път на 3 януари 1843 г. в „Зала Вентадур“ в Париж, “Дон Паскуале” е опера с безброй интерпретации и представления по цял свят, запазила популярността и актуалността си и днес.

Режисьорът Станислав Кимчев и солистите на Камерна опера Благоевград - Пламен Кумпиков (Дон Паскуале) Теодора Петрова (Норина), Венера Мелеки (Норина) Георги Димитров (Малатеста) Юрий Николов (Ернесто) ще представят как би изглеждала “Дон Паскуале” в епохата на 20-те години на миналия век, времето на “Великият Гетсби” и “Панаир на Суетата”.

Представлението е на оригиналния италиански език със субтитри на български език.

Оркестърът на Камерна опера Благоевград с концертмайстор Стоил Богданов е под диригентството на Маестро Красимир Топалов.

Премиерното представление на „Дон Паскуале“ на Камерна опера – Благоевград, е на 6 юли в Благоевград, а на 16 юли трупата има покана да го представи в град Банско.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK