Ансамбъл „Пирин“ поднася спектакъла „Между девет планини“

Снимка: Infomreja.bg

Концертите са част от Коледния фестивал

Творците от емблематичния Ансамбъл „Пирин“ ще представят спектакъла „Между девет планини“ премиерно в Благоевград.

Концертите са част от Коледния фестивал, който преминава под мотото „Да бъдем заедно на Коледа!“. Първият танцово-музикален спектакъл ще бъде изнесен на 13 декември, а вторият e следващата вечер, 14 декември“, с начален час 19.00 ч. в зала „Пейо Яворов“.

"Между девет планини" е посветен на 150 години от рождението на Гоце Делчев и 110 години от освобождението на Горна Джумая и Пиринска Македония от османско владичество. Изграден върху няколко картини, спектакълът показва красотата на песенното и танцово фолклорно наследство на различни етнографски области в България като акцентът пада върху Пиринския край, в очарователно съчетание с новаторския поглед на екипа, създал постановката „Между девет планини“.

Следвайки славната история на ансамбъла, творческият екип: хореография и режисура – Мирослав Димитров, диригент на хора – Латинка Костова, диригент на оркестъра – Валери Димчев, хореограф – Венета Ценова, са създали завладяваща феерия от музика, гласове и танци, запазвайки стила на ансамбъла и непреходните ценности на българския фолклор.

Поднесен на най-високо професионално ниво, "Между девет планини" няма да остави безучастна публиката и ще остави траен спомен във всяко българско сърце, съобщават от Общината.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK