Откриха канабис у мъже от Кавракирово и Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

31-годишен санданчанин протежавал хероин и кокаин

На 29 ноември около 16.00 часа служители на ТЗ БОП - Благоевград, и РУ - Петрич, са извършили съвместни действия по противодейстието на престъпления с наркотици.

В хода на операцията на изхода на село Кавракирово, община Петрич, е задържан 30-годишен мъж от същото село и при обиск в чанта, носена от него, е открита зелена суха тревиста маса с тегло от 315 гр. Незабавно полицейските служители са извършили обиск и в дома на задържаното лице, където е открита друга полиетиленова чанта, която съдържа 220 грама суха зелена тревиста маса. При направените тестове веществата се реагирали положително на канабис. Уведомен е дежурен прокурор. Образувано е досъдебно производство по чл.354А, ал 3.  от НК.

Същия ден в Първо РУ-Благоевград, е получен сигнал за държане на високорисково наркотично вещество в жилище на ул. „Зора“ в Благоевград.

При претърсването на жилището, обитавано от 33-годишен мъж от Благоевград, полицаите откриват наркотично вещество – канабис, с тегло 26,6 грама. Лицето е задържано със заповед за 24 часа, уведомена е прокуратурата. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354А, ал. 3 от НК.

Около 12.00 часа вчера на трасе „Изход“ на ГКПП Кулата служители на ОДМВР-Благоевград, спират за проверка лек автомобил „Ауди“А3, управляван от 31–годишен мъж от Сандански. При претърсването на автомобила полицейските служители открили пакет с кафяво прахообразно вещество с тегло 206 грама, което при полевия тест е реагирало положително на хероин. Намерен е и пакет с бяло прахообразно вещество с тегло 56 грама, което е реагирало на кокаин. Мъжът е задържан със заповед за 24 часа. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 242, ал. 2 от НК.

По-късно служителите са извършили проверка и в дома на задържаниото лице в Сандански, където са открити и иззети 2 броя боеприпаси.

Работата по случая продължава.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK