Румънец задигна 4300 лв. от дядо, примамвайки го с позлатена посуда

Снимка: Infomreja.bg

Обвиняемият е задържан

26-годишен румънец е заловен и с повдигнато обвинение за измама на възрастен мъж в Пловдив, отнемайки от него 4300 лв., съобщава прокуратурата.

Случаят се развива на 28 февруари, когато 83-годишният Х.П. се прибирал към дома си в града, а до него спрял автомобил, управляван от румънеца Г.Д. Той попитал пловдивчанина как да стигне до град София, а Х.П. му обяснил. В знак на благодарност 26-годишният предложил да даде на възрастния мъж позлатени тенджери и тигани, убеждавайки го да му помогне с качването им до дома му, тъй като били тежки.

Когато отишли в апартамента, румънеца поискал пари, за да си наеме хотел. Х.П. извадил от шкаф плик със спестявания в размер на 5500 лв., когато Г.Д. ги издърпал от ръцете му. Дядото се уплашил и започнал го моли да му остави поне малко пари за храна. Румънецът извадил 1200 лева от плика и му ги дал, а останалите 4300 лв. задържал за себе си. Измамникът поканил възрастният мъж пак да слезе с него до автомобила пред блока, за да му подари пакет с юрган и възглавница, след което си тръгнал.

Веднага след това Х.П. се обадил на свой близък и бил подаден сигнал в полицията. След издирване румънецът е заловен и арестуван, а парите възстановени на пострадалия.

Обвиняемият е задържан за 72 часа, като вчера съдът е решил той да остане в ареста след изтичането им.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK