ВиК-Благоевград, с награда за „Най-зелената компания в България“

Снимка: ВиК

"За поредна година спечелихме национален приз в категорията „Енергетика - Воден сектор"

Поредна престижна награда на „ВиК“ – Благоевград в XI Национален конкурс „Най-зелените компании в България“ 2021.

На официална церемония в София ръководният екип на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград получи приз „Най-зелената компания в България“ в категория „Енергетика - Воден сектор".

В 11-ото издание на престижните „зелени“ награди, организирани от от b2b Media, бяха отличени най-отговорните бизнеси, общини, неправителствени организации и личности.

За поредна година „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград стана една от „най-зелените“ компании в България чрез последователната си политика за опазване на околната среда.

„Изключително съм щастлива от поредната заслужена награда за целия екип на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД Благоевград. - сподели след церемонията управителката на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД - Благоевград инж. Росица Димитрова. - За поредна година спечелихме национален приз в категорията „Енергетика - Воден сектор", резултат от целенасочената ни политика за опазването на природата и водните ресурси, резултат от ежедневните и последователни действия за опазване на здравето на хората, здравето на нашите деца. Честита да ни е наградата! И нека ежедневните ни грижи, политики, дейности и събития, които организираме, за да опазваме околната среда, бъдат пример за всички български фирми, институции и граждани.“ – каза още инж. Росица Димитрова.

Това е още една значима „зелена“ награда, присъдена на водния оператор, развиващ дейността си на обособената територия в Благоевградска област.

Сред отличията до този момент са: I място в категорията „Воден сектор“ през 2017 г., две награди през 2018 г, съответно Специална награда „Устойчиво развитие за Зелена икономика“ и II място в Категория „Енергетика, Воден сектор“, както и Специална награда „Устойчиво развитие за Зелена икономика“ и II място в Категория „Енергетика, Воден сектор“ през 2019 година, I място в категория „Енергетика, воден сектор“ в X юбилейно издание на конкурса „Най-зелените компании в България”.

През изминалата 2020 година „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД - Благоевград реализира поредица от „зелени“ проекти – над 5500 абоната заявиха електронни фактури и реално се включиха в кампанията на дружеството „Актуално е да си зелен, не само за ден! Спаси дърво! Заяви своята електронна фактура!“. Дружеството подкрепи кампанията „Капачки за бъдеще“ чрез монтирането на метално сърце – в подкрепа на кампании за закупуване на кувьози за лечебните заведения от цялата страна. Организираха се информационни кампании и много други дейности, насочени към опазването на околната среда в изпълнение на Дългосрочна стратегия на дружеството за екологична устойчивост.

„Наградата „Най зелената компания в България“2021 на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград е престижна за всички нас – ръководство, работещите в дружеството и най-вече - нашите хиляди потребители, които се отзовават и приобщават към политиката на дружеството за опазване на околната среда. – добави още инж. Росица Димитрова. – А това е добър знак за бъдещето на България.“

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK