Горанов сезира Надежда Йорданова да провери отчети на дружества на Божков

Снимка: БГНЕС

Да арестуваш лидера на опозицията се възприема като краен и отчаян политически акт, смята той

Тъга и гняв изпитвал в ареста бившият министър на финансите Владислав Горанов - към хората защо се случва това и защо се случва незаконно. Това коментира той пред бТВ. "Да арестуваш лидера на опозицията се възприема като краен и отчаян политически акт, който цели да реши други проблеми, които дневният ред на обществото не може да предложи", смята той.

Заповедта за арест му била връчена в сградата на Полицията, по думите му всички арестувани били с едно прессъобщение, а той се намирал в дома си, където се провеждало претърсване и изземване. За отношенията си с Васил Божков Горанов коментира, че директно не може да го упрекне, "тъй като всичко е защитна теза и той се притеснява да се появи". Той подозира сговор или опит на Кирил Петков да подаде ръка на главния прокурор Иван Гешев, защото с това си действие той отнел възможността на своите партньори в коалицията - от 17 март насам да говорят за върховенство на правото.

Защитните тези на Васил Божков са неверни, категоричен е Владислав Горанов. Доживяхме някой да го рекетира, че даже и да го заплашва и да изпитва страх, смята още той. Големият парадокс е в Закона за хазарта, Менда Стоянова само е добавила "лотариите", които били изпуснати от закона и в по-облекчен вид облагане. Политическа отговорност нося и я понесох с освобождаването от поста, но наказателната тепърва ще се изследва, добави бившият министър. В Закона за харта той нямал правомощия да коригира Комисията по хазарта, категоричен е Горанов. Нищ о не е давало повод през годините в комисията с различни нейни състави и председатели да се смята, че е имало грешно облагане на игри, каза той.

Опитайте се да видите финансовите отчети на дружествата, които не са се облагали и са свързани с Васил Божков пряко или непряко в Търговския регистър, някой така ги е сканирал и качил в страницата на регистъра, че те са нечетими. Това е направено от служител на Агенцията по вписванията, министърът на правосъдието Надежда Йорданова да се самосезира иска той и след като установи кой е служителят - "да го коригира".

За поста управител на БНБ Владислав Горанов разкри, че ГЕРБ няма да участва в "изнасилването на последния стожер на финансовата стабилност" и не могат да подкрепят нито един от двамата кандидати, кандидатът им е Димитър Радев, сегашен управител на банката.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK