Пореден голям успех за “Фолклорен ансамбъл Родолюбие-Кюстендил”

Снимки: “Фолклорен ансамбъл Родолюбие-Кюстендил”

Те взеха участие в Националния фолклорен фестивал в село Баня, Разлог

Поредният голям успех за “Фолклорен ансамбъл Родолюбие-Кюстендил” за този месец и тази година!

На 27.08, най-голямата танцова възрастова група на ансамбъла взе участие, заедно с още 500 участници, в Национален фолклорен фестивал “Свири ми се, пее ми се, оро ми се игра”, който се проведе за пета поредна година в село Баня край град Разлог!

Изпълниха своята програма, както и поздрав към целия екип на фестивала и на официалното награждаване им бе връчена статуетка за почетното второ място и статуетка за “Най-атрактивен състав”!

Фестивалът има за цел да съхранява, разпространява и развива българското народно творчество, да събира изпълнителите и любителите на българския фолклор и да се осъществи обмяна на опит между участниците.

Благодарим на журиращата комисия, която беше в състав от Мартин Влахов-художествен ръководител и създател на “Dance center Vlahov”, Мариана Манолева-вокален педагог, преподавател и фолклорен изпълнител и Александър Седевчов-дългогодишен ръководител и хореограф на ТС “Разметаница” и дългогодишен танцьор в Държавен ансамбъл за народни песни и танци “Пирин” за оценката, с която трудът на нашите танцьори бе оценен!

Благодарим на фолклорната изпълнителка Димана Боянова, която ни предостави прекрасната си и богата музикална програма, за да се представяме из страната ни с нейните музикални шедьоври!

Благодарим на любезните и гостоприемни организатори и домакини, които ни посрещнаха с отворени обятия в това прекрасно село, заявиха още от ФА "Родолюбие".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK