ДНСК: Мостът над река Струма в Симитли получи разрешение за ползване

Снимка: Infomreja.bg

Държавната приемателна комисия, свикана от ДНСК, провери годността

Дирекция за национален строителен контрол издаде разрешение за ползване на моста над река Струма в Симитли. Така съоръжението, изградено от Агенция „Пътна инфраструктура“, вече е въведено в експлоатация.

Миналата сряда Държавната приемателна комисия, свикана от ДНСК, провери годността за въвеждане в експлоатация на новоизградения мост и състави без забележки Акт 16 с предложение за издаване на разрешение за ползване. 

Той осигурява транспортен достъп към автомагистралата.

Инвестицията е за близо 4,7 млн. лв. с ДДС и е от националния бюджет. Мостът е връзка между центъра на Симитли с квартал „Ораново“, път I-1, трасето на автомагистрала „Струма“ и път II-19 Симитли - Банско.

Съоръжението е с дължина 95 метра и заменя еднопосочния стоманен мост, изграден преди повече от 50 г. Новият е двупосочен – с една лента във всяка посока, и двойно по-широко пътно платно. Ширината на пътното платно е 8 м, с два тротоара, предпазен парапет за пешеходците и осигурителни системи за преминаващите моторни превозни средства.

Строително-монтажните работи стартираха в края на август миналата година.

С изграждането на моста се осигурява по-висока пропускателна способност на трасето, повишава се пътната безопасност и удобството при пътуване на жителите и гостите на Симитли.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2