Кацаров: 39 млн. лв. дългове има Правителствена болница

Снимка: БГНЕС

Правителствена болница е в тежко финансово състояние

От началото на годината болница "Лозенец" има още 18 млн. лв. задължения, към 30 септември финансовият резултат е минус 39 млн. лв. Кой ще плати тези пари - директорът, който води протеста или данъкоплатците? Това коментира в кулоарите в парламента служебният здравен министър Стойчо Кацаров по повод протеста на служителите на болницата днес и заплахата да се спре дори присъственото обучение на студенти в Медицинския университет.

Правителствена болница е в тежко финансово състояние, видях бившия директор да участва в протеста - Любомир Спасов, повтори той.

Единственият риск за сливането на трите дружества за детска болница са задълженията на Правителствена болница - оставена в този си вид, "Лозенец" ще фалира. Задълженията ще се попълнят от държавния бюджет, вашите данъци и такси, посочи той.

Няма връзка между учебния процес в Медицинската академия и сливането на детската болница и Правителствена болница, категоричен е той. По думите му, студентите ще имат повече възможности за обучение. На везните са две неща - от едната страна болните деца, които от години наред се лекуват в лоши условия. Първостепенната задача е да решим този проблем, възможността в "Лозенец" е най-доброто решение, властите нямат нужда от привилегия и собствена болница. Другият интерес е на ръководството на сегашната болница. Аз заставам зад интереса на болните деца, категоричен е Кацаров.

Нищо лошо няма да се случи от сливането на болницата, категоричен е Кацаров. Според него има възможност някой да построи и нещо друго на мястото на детската болница в Южния парк - мол, казино. Той е категоричен, че няма колебания за това решение и има ясни, чисти и кристални основания да извърши сливането. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK