Задържаха мъж и жена, превозвали мароканци край Харманли

Снимка: Infomreja.bg

Задържани са за срок до 72 часа

Районна прокуратура-Хасково – Териториално отделение-Харманли привлече като обвиняеми 41-годишната Ф.И., българска гражданка, и Ш.Х., на 42 г., гръцки гражданин, за това, че в периода от неустановен ден до 26.05.2023 г. в землището на гр. Харманли, в съучастие като извършители, с цел да набавят за себе си имотна облага противозаконно подпомогнал 13 лица - граждани на Мароко, да пребивават в страната в нарушение на закона, като деянието е извършено по отношение на повече от едно лице, съобщават от държавното обвинение

На 26 май 2023 г., около 8, 30 ч., в района на автогарата в гр. Хасково служителите  на ОД на МВР Хасково и РУ-Хасково спрели за проверка шестима мъже, граждани на Мароко, без документи за самоличност. Установено било, че мигрантите са част от група, която преминала нелегално границата от Турция в България, след което били настанена в мотел край гр. Харманли.

Полицейските служители извършили проверка в мотела, където се намирали още седем мъже, също граждани на Мароко, и без документи за самоличност. Грижи за чужденците полагали Ф.И. и Ш.Х.  Групата е трябвало да стигне до гр.София.

По делото са извършени действия по разследването - оглед на местопроизшествие, разпити на свидетели и др. Обвиняемите Ф.И и Ш.Х са задържани за срок до 72 часа с постановление на прокурор от Районна прокуратура – Хасково.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK